Νέα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε…» Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς στην Πινακοθήκη Γκίκα, έως τις 5 Ιανουαρίου 2025

Η συνεχής αυξανόμενη προσέλευση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών οδήγησαν σε κοινή απόφαση μεταξύ των φορέων που συμπράττουν στην οργάνωση της έκθεσης, δηλαδή του Μουσείου Μπενάκη και του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς, να παραταθεί η διάρκειά της έως την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2024.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη, αναδεικνύει 11 μουσικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα που καθόρισαν τη σύγχρονη πολιτισμική ιστορία της Ελλάδας. Ο επισκέπτης απολαμβάνει οπτικο-ακουστικό υλικό από τη λόγια, την ελαφρά, τη λαϊκή, τη ρεμπέτικη και την «έντεχνη λαϊκή» μουσική μέσα από έργα των Βαμβακάρη, Θεοδωράκη, Κωνσταντινίδη (Γιαννίδη), Μητρόπουλου, Ξενάκη, Ξένου, Παπαϊωάννου, Σισιλιάνου, Σκαλκώτα, Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, καθώς και μέσω της ειδικής μουσειακής εγκατάστασης αφιερωμένης στον Σταύρο Ξαρχάκο.

Εκτός από τη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή, που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της εκθεσιακής αυτής παρέμβασης, το κοινό μπορεί ν’ ανακαλύψει σημαντικές δημιουργίες των 11+1 συνθετών, στις αυθεντικές αλλά και σε σύγχρονες εκτελέσεις, χάρη  στην playlist, που είναι διαθέσιμη στο Spotify. Προσθέστε την στη βιβλιοθήκη σας!

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Qualco Group και του Qualco Foundation.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα κάθε Πέμπτη στις 10πμ – 10μμ και από Παρασκευή έως Κυριακή στις 10πμ -6μμ.

 

Φορείς διοργάνωσης:

Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ) & Μουσείο Μπενάκη

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η αρχιτέκτων μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη

Επιστημονική διεύθυνση Ρενάτα Δαλιανούδη, επιστημονική διευθύντρια ΙΕΜΚ, Αν. Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου

Επιστημονικοί συνεργάτες: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Δ/ντης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Στεφανία Μεράκου, Δ/ντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και Βάλια Βράκα, υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Παραγωγή: Delta-Pi Productions

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ)

Μουσείο Μπενάκη

ΙΕΜΚ @ Spotify

 



This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.