Νέα

08/04/2024  - Εκδήλωση με Θέμα: «Το Δημοτικό Τραγούδι στον Αστικό Χώρο»

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς με το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡ.Κ.Ε.Τ.) συνεπιμελούνται επιστημονικά την εκδήλωση «Το δημοτικό τραγούδι στον αστικό χώρο», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

 

01/02/2024  - Μνημόνιο Συνεργασίας Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ) και Ιονίου Πανεπιστημίου

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (Ι.Ε.Μ.Κ.) και του Ιονίου Πανεπιστημίου και αφορά όλα τα Τμήματα, τις Σχολές και τα Εργαστήριά τους. Το περιεχόμενο του εν λόγω Μνημονίου συνίσταται στην ανάπτυξη αμοιβαία ωφέλιμων και ανταποδοτικών δράσεων για την κοινωνία και την εκπαίδευση, με επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό και ειδικότερα τη Μουσική ως Τέχνη και ως Επιστήμη.
 
Μάθε περισσότερα
 
 

21/12/2023  - Μνημόνιο Συνεργασίας Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ) και Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (ΙΕΜΚ) και του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡΚΕΤ). Το περιεχόμενο του εν λόγω Μνημονίου συνίσταται στην ανάπτυξη αμοιβαία ωφέλιμων και ανταποδοτικών δράσεων για την κοινωνία και την εκπαίδευση, μεταξύ του ΙΕΜΚ και του ΕΡΚΕΤ με στόχο τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής τράπεζας αρχείων, που αφορούν την παραδοσιακή μουσική και το τραγούδημα ως τέχνη, τεχνική και ως επιστήμη.